Viktor Trutt Ballettskole

På Fornebu og Harestua

Om oss

Viktor Trutt er utdannet ved Den norske Balletthøgskole og Operaens Ballettskole i Oslo, og har høyere utdanning innen dans og pedagogikk. Han var en periode hovedlærer ved Den norske Balletthøgskole. Han har siden hatt forestillinger i Oslo Nye Teater, Operaen Nasjonalballettens scene, Nationaltheatret, Det norske Teater, i Collage Dansekompani, Høvikballetten, Imago Danseteater og mye mer. Han har danset på så vel Chat Noir og på Chat au Neuf og har deltatt i Dag Frøland sine revyer. Han har vært deltakende i dans og teater produsert i NRK sin regi; adventserien "Vertshuset den Gylne Hale" og filmen "Da far satt på Grini" for å nevne noe. Blant store teateroppsetninger han har deltatt i kan nevnes "Pippi" og "Spelemann på taket". Sistnevnte stykke ble også lokalt oppført av LURT, der han hadde koreografien og mye av regien for oppsetningen. Han har også bidratt i andre oppsetninger på Hadeland i samarbeid med LURT og FABU.

Han debuterte som danser i Nationaltheatrets forestilling "Reisen til julestjernen" som danser i Jorunn Kikenærs regi. Hos sistnevnte har han undervist i alle ballettens sjanger på hennes ballettskole i Oslo. Før den tid underviste han på Hammerfest Ballettskole og Kulturskolen i Hammerfest i en årrekke. Han hadde koreografi og regi på både danse-, teater- og revy- arrangementer i Finnmark. Han var også sentral i kulturutvekslingen mellom Murmansk og Hammerfest og har ved flere anledninger blitt invitert til å danse og undervise i ballett i Russland. Utenlands har han vært på turnè i Tyskland, Frankrike, Italia, (den gang) Jugoslavia og Danmark. Han har tilbrakt ett år på den nasjonale scene i Israel og fire år ved den nasjonale scene på Island. Der mottok han Thorbjørn Egners pris av Vigdis Finnbogadottir (den gang Islands president) for sin innsats og engasjement i balletten på Island

Pedagoger

Om Viktor

Viktor Trutt er født i Moskva, men flyttet med sin familie til Israel og siden til Norge. Her utdannet han seg ved Den norske Balletthøyskole og Operaens Ballettskole i Oslo, og har høyere utdanning innen dans og pedagogikk. Han har vært tilknyttet landets institusjonsteatre, og danset ved alle landets store scener.  Han har også deltatt ved mange av NRKs produksjoner innen dans, teater og i Norsk Film. Utenlands har han turnert ved flere av Europas og Israels nasjonale scener og festivaler.

Om Grete

Grete Brunvoll er Den Norske Operas første prima ballerina. Hun er fortsatt aktiv danser og koreograf. Grete, hennes mann og hennes svoger bidro i sin tid til å stifte Det Norske Opera Selskap som førte til at vi fikk Den Norske Opera. Etter en lang karriere som prima ballerina i Nasjonalballetten fortsatte hun å  turnère for Riksteatret på kryss og tvers av Norge med dans og foredrag. Grete danset på Nationaltheatret for 60 år siden for freden og for kong Håkons hjemkomst. Grete har lang erfaring innen undervisning og selv drevet sin egen skole.

 

Kontakt

Telefon:
+47 951 64 865

Email:
viktor@trutt.no

Adresse:
Forneburingen 5,
1360 Fornebu

 

Viktor Trutt Ballettskole           
+47 951 64 865
viktor@trutt.no
Forneburingen 5, 1360 Fornebu

Utviklet av Symfoni Next Generation